nurcaba-musica-en-familia-en-moviment-girona

El poder de la música com a record

Avui més que mai, hi ha cançons que em desperten memòries.

Mon pare hagués fet 61 anys tal dia com aquest. Em poso a escoltar una de les gravacions casolanes, que havíem fet amb ell fa anys, d’una cançó menorquina… Canto per sobre… Records… pell de gallina… nus a la gola… ganes de plorar… alegria i agraïment profund de ser la seva filla.

El poder de la música, de la veu humana, de les cançons… és tan immens, que just sentir la primera tonada, l’estat físic, mental i emocional d’una persona, canvia a l’acte.

Sentir la veu d’una mare o un pare, ens transporta a sensacions, emocions, records i moments viscuts al llarg de la nostra vida. Ens fa prendre consciència de qui som i d’on venim. I ens omple de confiança per volar cap allà on vulguem.

La música arriba a llocs, on les paraules no poden arribar…

 

AUDIO “ROSERET”. CANÇÓ MENORQUINA

Pedro Camps i Núria Camps

 

“Els records que més perduren són els que estan lligats a una vivència emocional intensa i justament la música, amb el que està més lligat, és amb les emocions i l’emoció és una porta al record”.  Musicoterapeuta Fátima Pérez-Robledo

Pren consciència des teu cos i sa teva veu. Perquè un gest diu moltes coses, una veu expressa emocions, una cançó desperta memòries, un moviment emocions, una postura una actitud.